Sollicity logo 2019
Sollicity

Sollicity matcht mensen met de interne- en externe arbeidsmarkt. De IT arbeidsmarkt infrastructuur van Sollicity verbindt vraag en aanbod en ontsluit geïntegreerde arbeidsmarktinstrumenten van partners in haar omgevingen.  De missie van Sollicity is transparantie en toegankelijkheid voor iedereen.

Sollicity neemt deel aan het Comité omdat Sollicity gelooft in de missie van het Comité. Sollicity heeft twintig jaar ervaring met het creëren van beweging op de arbeidsmarkt door inzet van digitale arbeidsmarktinformatie. Sollicity helpt het comité met het omzeilen van valkuilen, het scheiden van zinnige van onzinnige initiatieven, het benaderen van de juiste mensen en het ontwikkelen van prototypes.

Wilt u Sollicity beter leren kennen, neem contact op met Dirk Goossens

Birch 02
Birch Consultants

Een optimale werking van de arbeidsmarkt is cruciaal voor de economische kracht van Nederland en alle regio’s. Op een goed functionerende arbeidsmarkt wordt iedereen in staat gesteld om soepele overstappen te maken, die passen bij zijn vermogen en behoeften. Van school naar werk, van inactiviteit naar werk en van werk naar werk. Zodat werkgevers het potentieel op de arbeidsmarkt ten volle kunnen benutten.

Birch doet mee aan het Comité omdat wij geloven in de waarde van een transparante arbeidsmarkt. Het benutten van open arbeidsmarktdata is essentieel om die transparantie te bereiken. Pas dan krijgen we mensen in beweging en maken ze de best passende overstappen tijdens hun loopbaan.  

Wilt u Birch beter leren kennen, neem contact op met Leonie Oosterwaal

Print
8Vance

Mensen en banen verbinden met Intelligente Matching. Multi-dimensionele matching of deepmatching zorgt voor een nieuwe stap in de zoektocht van recruiters. De technologie van 8Vance matcht niet met enkel trefwoorden. In plaats daarvan matcht de technologie cv’s en vacatures als een geheel. Deze aanpak levert niet alleen betere resultaten op, maar brengt ook nieuwe en verrassende kandidaten in beeld.

8Vance neemt deel aan het Comité, omdat geautomatiseerde matching van vacatures en profielen met behulp van open digitale arbeidsmarktdata tot een enorme verbetering kan leiden in arbeidsmarkttransparantie voor zowel werknemers als werkgevers.

Voor contact kunt u contact opnemen met Han Stoffels of bel met 077-8080140

Intelligence groep 01
IG Intelligence group

De missie van Intelligence Group is om vraag en aanbod beter op elkaar te laten aansluiten op arbeidsmarkt. Hierdoor vinden werkgevers en werknemers meer werk- en ondernemersgeluk en wordt er (in)direct een grote bijdrage geleverd aan het oplossen van bijv. stress, ziekteverzuim en files. Dit klinkt idealistisch, maar is heel realistisch. Op het niveau van werknemer(s) en werkgever(s) worden deze oplossingen al aangeboden. Nu zou dit beschikbaar moeten zijn voor alle Nederlanders en in navolging alle Europeanen.

De data om dit te realiseren is er. Misschien niet altijd uniform geclassificeerd of direct bewerkbaar, maar de data is er. Verstopt in de systemen van de grote salarisadministrateurs, polis-administratie, jobboards, marktplaatsen, CBS, UWV, Universiteiten en vele andere partijen. Data die zeer goed anoniem en conform de strengste wetgevingen gebruikt kan worden voor een beter functionerende arbeidsmarkt.

Intelligence Group maakt zich al jaren hard voor de uniforme codering en uitwisselbaarheid van arbeidsmarktdata met het doel de afstand tussen onderwijs en arbeidsmarkt te verkleinen en de arbeidsmarkt voor werkgevers en werknemers beter te laten functioneren. Wilt u Intelligence Group beter leren kennen, neem dan contact op met Geert-Jan Waasdorp of Arjan Ruis

Crosstop_750 jpeg
CrossTop

Managing data with technology and talent. De combinatie van beschikbare data, snelheid in beslissen, slimme marketingtools en inventieve medewerkers zorgt dat uw bedrijf de digital transformation aankan. Vanuit een holistische aanpak kijken wij met u mee naar alle factoren in uw organisatie die daaraan bijdragen. De contact- en servicecenters van nu en de toekomst geven uw organisatie de mogelijkheid om met uw klanten direct en boven verwachting te communiceren. Met als gevolg een voorsprong en grotere loyaliteit!

CrossTop neemt deel aan het Comité omdat met slimme techniek en kwalitatieve 'data' de kansen op de arbeidsmarkt veel transparanter worden. 'De wereld van marketing is de jobmatching industrie voorgegaan!'

Wilt u CrossTop beter leren kennen, neem contact op met Michiel Mooyaart, 06-29560000

knowvium logo 03 jpeg
Knowvium

Knowvium heeft als missie om op basis van wetenschap internationaal praktisch toepasbare producten/diensten te ontwikkelen, waarmee de arbeidsmarktrelevantie en lange termijn toegevoegde waarde creatie van mensen en organisaties zijn gediend. Onze best practice (kennis)producten en diensten worden via opleidingen, trainingen en workshops beschikbaar gemaakt voor professionals en organisaties.

Wij noemen dit het ontwikkelen van het Duurzaam Inzetbaar Potentieel

Het potentieel van een persoon, om nu en in de toekomst werk te behouden en nieuw werk te kunnen vinden of creëren vanuit de persoonlijke context met behoud van gezondheid en welzijn
Meer weten kijk op onze website

Knowvium neemt deel  aan COAD omdat het eenvoudiger kunnen beschikken over arbeidsmarkt gerelateerde databronnen, er  “nieuwe inzichten”  kunnen worden samengesteld die we als BV Nederland kunnen gebruiken voor strategie,  beleid, interventies op land, organisatie en persoonlijk niveau ter verbetering van de arbeidsmarkt in het verbinden van opdrachtnemers versus opdrachtgevers.

Wilt u Knowvium beter leren kennen, neem contact op met Gerard Scheenstra of bel direct +31622929064

Ockham groep 01
Ockham Groep

Van complexiteit naar eenvoud. De beste oplossing voor een probleem moet de meest eenvoudige zijn. Deze oplossing is vaak dichterbij dan men denkt omdat veel ICT-problemen kleiner zijn dan ze lijken en simpeler op te lossen dan menigeen denkt. Door het toepassen van het Ockham principe (Ockham’s razor) reduceren wij onnodige complexiteit in gegevensprocessen en gegevens intensieve systemen.

Ockham neemt deel aan het Comité omdat zij uit eerste hand heeft gewerkt met de waanzinnige hoeveelheid kwalitatief goed gestructureerde en geanonimiseerde CV gegevens van 2,5 miljoen werklozen, waar zoveel meer arbeidsmarktinformatie uit te halen is en nu niet gebeurt!

Wilt u Ockham beter leren kennen, neem contact op met Marjan Schnetz, of bel 06-23669043

Comité Open Arbeidsmarktdata
Leidse Rijn 39
3454 PZ Utrecht, Nederland

Disclaimer

Het Comité heeft meerdere deelnemers die u op deze website kunt vinden en individueel kunt benaderen over hun expertise. Wilt u meer weten, dan kunt u een email sturen aan: arbeidsmarkttransparant@gmail.com